Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toffifee

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Hemma gjorda Toffifee... Mums!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp grädde, socker och sirap och sjud tills termometern visar ca 120° eller gör kulprovet. Rör så lite du kan under kokning, helst inget alls. Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills det börjar knäppa i dom. Lägg dom i en handduk och gnugga bort skalen. Smält nougaten. Skeda ut kolan i ischokladformarna, lägg i en nöt och klicka därefter ut den smälta nougaten som ett lager ovanpå. Ställt kallt en stund. Smält chokladen i vattenbad och skeda sedan över en klick på varje kola - ställ kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.