Jättegoda bullar som inte är svåra att göra!
Instruktioner
- Vispa ut jästen i mjölken.
Tillsätt smör, ägg, socker och salt.
Arbeta ned så mycket mjöl att det blir en hanterbar deg.
- Låt jäsa 30-60 minuter under bakduk. Dela i 30 bitar och forma till runda bullar som placeras på bakplåtspapper.
- Låt jäsa ca 15 minuter under bakduk.
Gör hål i bullarna och fyll med vaniljkräm.
- Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 º ca 10 minuter eller tills bullarna fått fin färg.
Pensla med smör och strö över strösocker.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tänkte baka i dag, måste bara pröva dina vaniljbullar, dom ser så goda ut. Återkommer med kommentar;).
Dom blev jättegoda :D, har strykande åtgång. Blir nog något jag kommer att baka fler gånger.
Tack för vaniljbullereceptet. Verkar lätta att göra. Kram/SEA
Bullarna blev väldigt luftiga och goda. Kanske ska använda degreceptet till semlorna nästa gång. Med lite kardemumma i borde det bli bra.
Väldigt goda och lättbakade bullar. Jättegoda och favoriter i familjen!
Mmmm va gott det låter! ska ge mej på att göra dessa nu! Återkommer om resultat.. ;)
Nu har jag bakat dem och de ligger fina på en plåt! Degen var verkligen helt perfekt! ;) Har aldrig lyckats att få en så bra deg förut, får alltid höra att jag tagit för mkt mjöl i!! Såå smaskigt! Fick 21 st på 1 sats. Kommer garanterat att göra igen! tack för receptet! Mvh Frida
Suveränt goda! Mycket bra deg fick jag till, och helt underbar smak på bullarna.
Smidiga och jättegoda!! =)
helt underbara.....
På alla önskan kommer jag att baka dessa underbara bullar till jul också. De är på plåten just nu. Bytt ut vetemjölet mot Lailas glutenfria mjölmix. Härlig deg.