Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng med turkisk yoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gratäng med turkisk yoghurt och ris som tillagas tillsammans med mandelspån och kokosflingor - allt gratineras i samma form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs ris, mandelspån och kokosflingor lätt i olja. Tillsätt vatten och salt. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter under lock.
  2. Strimla kasslern. Ansa och skiva svampen. Värm smöret i en stekpanna och stek svampen tills vätskan har kokat in.
  3. Rör samman yoghurt, äggulor och majonnäs. Smaka av med chilisås, vitlök, salt och peppar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i yoghurtblandningen.
  4. Lägg riset på botten av en eldfast form. Strö först över kassler/svampblandningen och lägg sedan på yoghurttäcket. Avsluta med riven ost.
  5. Tillaga i ugn i 225°C i 20-30 minuter, beroende på formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.