En gratäng med turkisk yoghurt och ris som tillagas tillsammans med mandelspån och kokosflingor - allt gratineras i samma form.
Instruktioner
- Fräs ris, mandelspån och kokosflingor lätt i olja. Tillsätt vatten och salt. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter under lock.
- Strimla kasslern. Ansa och skiva svampen. Värm smöret i en stekpanna och stek svampen tills vätskan har kokat in.
- Rör samman yoghurt, äggulor och majonnäs. Smaka av med chilisås, vitlök, salt och peppar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i yoghurtblandningen.
- Lägg riset på botten av en eldfast form. Strö först över kassler/svampblandningen och lägg sedan på yoghurttäcket. Avsluta med riven ost.
- Tillaga i ugn i 225°C i 20-30 minuter, beroende på formen.
Publicerat den
1 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar