Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En räddare i nöden kan man kalla den här rätten! Du förbereder den på ett ögonblick och låter ugnen sköta resten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Skär kasslern i strimlor och lägg den över potatisen. Skala och hacka löken. Skölj och skiva svampen.
  2. Fräs lök och svamp i smör i en stekpanna. Häll i creme fraiche. Låt det koka upp och smaksätt med salt och peppar.
  3. Bred ut såsen i formen och strö över osten.
  4. Gratinera i 225* 15-20 min. eller tills rätten fått fin färg.
  5. Servera med tomater och/eller en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kicki8 7 september 2008

    Mycket god gratäng. Gjorde den nu på färskpotatis tror den blir bättre med "äldre" potatisar sen i höst.kommer att laga den fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.