4 såser till grönsaker och sallader
Om man serverar såsen till grönsaker som kokas i buljong ska man vara försiktig med saltet.
Grönsaker serveras nykokta och sallader nygjorda och nyskurna.
Ingredienser
Majonnäsdressing
1 dl majonnäs
1 dl mjölk
½ dl chilisås
1 tsk dragon
Hot chili
1 dl kvarg, t.ex. Kesella
½ dl chilisås
1 skalad vitlöksklyfta
Vardagsdressing
3 dl gräddfil
2 msk senap
2 msk ketchup
2-2-2-såsen
2 dl vispgrädde eller mjölk
2 äggulor
2 dl riven lagrad ost
Salt
Peppar
Instruktioner
- Majonnäsdressing:
Vispa ihop majonnäs och mjölk i en skål tills såsen blir slät och fin. Rör sedan ner chilisåsen och dragonen. Blanda väl.
- Hot chili:
Blanda Kesellan och chilisåsen i en skål. Pressa i vitlöken och rör om noggrant.
- Vardagsdressing:
Blanda alla ingredienser till en slät och fin sås.
- 2-2-2-såsen:
Häll grädde eller mjölk i en kastrull och låt det koka upp. Ta av kastrulle från värmen och rör ner äggulor och ost.
Fortsätt och rör tills osten smält och krydda sedan med salt och peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Lyckas med julskinkan
Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...
Gratinerad aubergine
En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...