4 såser till grönsaker och sallader

Serverar: 4 portioner

Om man serverar såsen till grönsaker som kokas i buljong ska man vara försiktig med saltet. Grönsaker serveras nykokta och sallader nygjorda och nyskurna.

Ingredienser

  • Majonnäsdressing
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl chilisås
  • 1 tsk dragon
  • Hot chili
  • 1 dl kvarg, t.ex. Kesella
  • ½ dl chilisås
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • Vardagsdressing
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk senap
  • 2 msk ketchup
  • 2-2-2-såsen
  • 2 dl vispgrädde eller mjölk
  • 2 äggulor
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Majonnäsdressing: Vispa ihop majonnäs och mjölk i en skål tills såsen blir slät och fin. Rör sedan ner chilisåsen och dragonen. Blanda väl.
    2. Hot chili: Blanda Kesellan och chilisåsen i en skål. Pressa i vitlöken och rör om noggrant.
    3. Vardagsdressing: Blanda alla ingredienser till en slät och fin sås.
    4. 2-2-2-såsen: Häll grädde eller mjölk i en kastrull och låt det koka upp. Ta av kastrulle från värmen och rör ner äggulor och ost. Fortsätt och rör tills osten smält och krydda sedan med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben