5 såser till fläskkotlett och fläskkarré

Flera av såserna passar även mycket bra till kassler.

Ingredienser

  • Tomatgräddsås för 4
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk chilisås
  • Soja
  • Svartpeppar
  • Senapsgräddfil med bostongurka för 2
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk senap
  • 1 msk bostongurka
  • Apelsinsås för 4
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 buljongtärning, gärna grönsaksbuljong
  • 4 msk koncentrerad apelsinjuice
  • Champinjonkräm med örtsmak för 4
  • 1 burk champinjoncreme, ca 180 g
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk smulad dragon
  • 1 tsk smulad körvel
  • Salt
  • Peppar
  • Svart vinbärssås för 6
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1-2 msk konc svartvinbärssaft
  • 1 köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Tomatgräddsås: Häll grädden direkt i stekpannan, efter att man stekt t.ex. fläskkotletten, och smaksätt med chilisås, soja och svartpeppar. Låt såsen koka upp och servera den varm.
    2. Senapsgräddfil med bostongurka: Blanda gräddfilen, senapen och bostongurkan.
    3. Apelsinsås: Koka upp grädden i en kastrull. Lägg i buljongtärningen och låt den lösas upp. Tillsätt sedan apelsinjuicen och låt såsen koka 2-3 minuter under omrörning.
    4. Champinjonkräm med örtsmak: Rör ut champinjoncreme och mjölk i en kastrull. Låt det koka upp och tillsätt sedan örtkryddorna. Smaka av med salt och peppar.
    5. Svart vinbärssås: Vispa ihop grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt saften och buljongtärningen. Låt såsen koka upp och se till att buljongtärningen löser sig. Låt såsen därefter koka i ca 3 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben