Här nedan finns såser som passar både till kokt och stekt fisk.
Ingredienser
Krassesås för 4
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 dl spad från den kokta fisken
½ dl klippt kryddkrasse
Pressad citron
Salt
Peppar
Crème fraichesås med citron för 4
2 dl spad från den kokta fisken
2 dl crème fraiche
Salt
Peppar
1 msk rivet skal av en väl tvättad citron
1 liten burka svart kaviar, 60 g
Gräddfilsås för 2
1½ dl gräddfil
2 tsk majonnäs
2 msk finhackad ättiksgurka
½ msk kapris
1 krm socker
Oliv- och tomatsås för 4
12 oliver
½ dl chilisås
1 tsk potatismjöl
2 dl crème fraiche
Hummersås för 6
1 burk hummersoppa, ca 300 g
2 dl vispgrädde eller crème fraiche
1-2 msk konjak