Abborre i paket

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Mycket gott,.

Ingredienser

  • 600 gram abborre, filead, benad och skinnad (150 g per person)
  • 500 gram kokt färskpotatis
  • 2 st fänkål
  • 8 st rädisor
  • Några kvistar dill
  • 2 st morötter, strimlade
  • 225 gram purjolök, strimlad
  • (En medelstor purjolök=ca 225g)
  • 100 gram smör
  • 1 dl vitt vin
  • 4 msk pressad citronflingsalt och vitpeppar
  • 4 stora ark aluminiumfolie
  • Instruktioner

    Dela upp alla ingredienser på de fyra foliearken och vik ihop dem så att sömmen hamnar uppåt. Baka dem på en grill eller i ugn på 200 grader i cirka 25 minuter. Använd gärna sticktermometer för att vara säker på att det har blivit tillräckligt varmt. 60 grader i mitten är varmt nog. Låt var och en öppna paketet själv och njuta av ångan med dofterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben