Jättegod och lättlagad linsgryta med underbar kryddsmak :)
Jag brukar blanda i en burk kikärtor som gör grytan matigare vilket gör att jag inte behöver servera ris och kött till.
Ingredienser
3 dl gröna linser
2-3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 krm kanel
1/2 tsk spiskummin
1 krm svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
1/2-1 tsk salt
3 msk olivolja
3-4 lagerblad
5-6 dl vatten
Instruktioner
Skölj linserna och lägg i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och koka 3 min. Skala gul lök och vitlök, skär löken i klyftor och krossa vitlöken. Blanda vitlökskrosset med kryddorna. Häll av vattnet från linserna. Lägg i lökklyftor och lagerblad. Häll på olja, kryddblandning och vatten.
Koka på svag värme under lock tills linserna blir mjuka, ca: 30-35 min. Späd ev med mer vatten.
Servera med ris och ev kyckling eller något annat kött.