Adess B'l-Besla (Linser med lök)

Serverar: 4 portioner

Jättegod och lättlagad linsgryta med underbar kryddsmak :) Jag brukar blanda i en burk kikärtor som gör grytan matigare vilket gör att jag inte behöver servera ris och kött till.

Ingredienser

  • 3 dl gröna linser
  • 2-3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm kanel
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1/2-1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 3-4 lagerblad
  • 5-6 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna och lägg i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och koka 3 min. Skala gul lök och vitlök, skär löken i klyftor och krossa vitlöken. Blanda vitlökskrosset med kryddorna. Häll av vattnet från linserna. Lägg i lökklyftor och lagerblad. Häll på olja, kryddblandning och vatten.
    2. Koka på svag värme under lock tills linserna blir mjuka, ca: 30-35 min. Späd ev med mer vatten. Servera med ris och ev kyckling eller något annat kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben