Ädelfylld kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Ädelfylld kycklingfilé som serveras till jasminris och sockerärter.

Ingredienser

  • 4 kycklingfilé
  • Ädelost, ca 60 g
  • 4 msk smör
  • 4 msk soja
  • 4 msk kycklingfond eller kalvfond
  • 4-8 msk grädde
  • Tillbehör
  • Jasminris
  • Frysta sockerärter
  • Instruktioner

    1. Lyft på den naturliga fliken på kycklingfiléerna och lägg ädelosten där.
    2. Fäst med en tandpetare på sned så går det bra att vända kycklingfiléerna.
    3. Stek filérna på medelvärme runt om några minuter.
    4. Tillsätt vatten, soja och fond.
    5. Lägg på ett lock och låt puttra ca 15 minuter.
    6. Späd med lite grädde eller mer vatten.
    7. Spola riset i kallt vatten och koka det medan kycklingen blir färdig.
    8. Koka sockerärterna bara ett par minuter i lättsaltat vatten i en kastrull, eller enklast i en liten skål i mikrougnen.
    9. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    mynt113 22 mars 2009

    Bjöd min son med flickvän på denna rätt idag,enkelt att tillaga och gott

    guardianangel 12 augusti 2009

    Ganska lätt att göra. Tog inte så mycket tid och var väldigt gott. Det som var lite tråkigt var att osten smälte lite väl mycket så det inte blev någon direkt ost kvar i kycklingen. Hade dock i extra ost i såsen och det blev kanon. =) Värt att prova :D

    zap1971 4 oktober 2009

    Bättre att ta en kniv med cirka 1,5 - 2 cm bredd och sticka in i filén, sen cirkla med kniven utan att göra hål på filén och stoppa in osten där. Det blir ett mindre hål att stänga med tandpetare sen, än som att använda den naturliga fickan i filén.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben