Ädelostfyllda kycklingfiléer

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En riktig festmåltid med enkel finess!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 pkt tinad bladspenat, ca 140 g
  • Smör till stekning
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g ädelost
  • 4 skivor bacon
  • 2 dl kycklingbuljong
  • Timjanpotatis
  • 8 potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 kvist färsk timjan
  • Salt
  • Svartpeppar, malen
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och dela potatisarna på mitten. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek potatisen gyllenbrun. Vänd snittytan upp och krydda med timjan, salt och peppar. baka potatisen i 20-30 minuter. Krama vattnet ur spenaten. Hacka den grovt och fräs den lite lätt i en klick smör tillsammans med vitlöken. Krydda med salt och peppar. Skär ett snitt i sidan på filéerna och fördela spenaten och ädelosten i fickorna. Vik ihop, vira bacon om filéerna. Hetta upp en stekpanna och stek filéerna gyllenbruna runtom. Efterstek i ugnen i ca 20 minuter. Koka ur pannan med 2 dl kycklingbuljong. Servera kycklingen med potatisen, buljongen och en enkel sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben