Ädelostgratinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Supergod fläskfile!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • salt, örtpeppar eller grilkrydda
  • 2 st purjolökar
  • 250 g broccolibuketter
  • Sås
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • Kinesisk soya
  • Gratinering
  • 150-200 g ädelost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär fläskfilén i skivor. Bryn köttet, salta och peppra. Skär purjolöken i mindre bitar (ca 1cm). Förväll grönsakerna några minuter i lättsaltat vatten.
    3. Låt vispgrädden koka ihop och blanda därefter ner creme fraichen. Tillsätt soya och smaka av med salt.
    4. Lägg först i grönsakerna och sedan köttet på ett gratängfat. Häll över såsen och smula över ädelosten.
    5. Gratinera i ugnen ca 20 min. tills osten smält och fått fin färg.
    6. Denna rätt kan med fördel göras dagen innan. Täck då över den och ställ den kallt. Serveras med ris, pasta eller potatisgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tuck 22 maj 2009

    Hej! Tack för ett jättebra recept.Det här kommer jag göra fler gånger. En klar 5 a Hälsn.Tuck

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben