Ädelostgratinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Hur underbart farligt mäktigt gott som helst.

Ingredienser

  • 500-600 gram Fläskfilé
  • 4 msk Smör el. margarin
  • 300 gram Färska champinjoner
  • 100 gram Ädelost
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Creme Fraisch
  • 1 dl Hackad Persilja
  • 2 tsk Kinesisk soja
  • Instruktioner

    Bryn fläskfilén i stekpannan runt om tills den fått färg, den behöver inte vara genomstekt. Skär köttet i skivor och lägg i en smord ugnssäker form, salta och peppra. Skär svampen i skivor, fräs den i stekpannan 5 minuter. Lägg svampen över köttet, smula över ädelosten. Blanda grädde, creme fraisch, persilja och soja i en skål, rör ihop. Häll blandningen över köttet,svampen och osten. Gratinera i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15-20 minuter. Till detta kan man välja ris eller pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    hillevi57 19 januari 2008

    Det absolut godaste jag ätit på länge!!!! Det här var verkligen en 10-poängare. Tack för att du delade med dig av receptet. Det hamnar nu på topp bland mina favoriter.

    uffegw 20 mars 2008

    Kanongott o enkelt. Passar både till fest och vardag

    gretasj 15 maj 2008

    Jag lagade din fläskfilé i helgen, det blev stor succé.

    mattony 23 december 2008

    Det blev verklingen succé med detta. Vi ska äta det på julafton serverad med ungsbakad mandelpotatis!

    dunberg 8 mars 2009

    Väldigt gott! Men varför skar sig såsen?

    EvelinaW 20 mars 2009

    Vilket helt fantastiskt recept , det var super gott , tusen tack för att du delade med dig av det receptet :)

    Ahlqvan 2 maj 2009

    Bytte ut champinjonerna mot Karl Johansvamp från frysen, jättegott och ännu mer svampsmak!

    ulla_johan 31 januari 2011

    Jättegott och enkelt att göra! Du får en femma! Som svar på frågan i kommentaren varför såsen "skar sig" så hade du kanske för mycket fett o vätska med från champinjonerna i formen med kött.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben