Ädelostgratinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett superenkelt och supergott recept för många tillfällen.

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • 4 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g champinjoner
  • 100 g ädelost
  • 2 dl vispgrädde eller matgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Smält hälften av matfettet i en stekpanna. Bryn fläskfilén runt om tills den fått färg, 5-10 minuter.
    2. Skär köttet i skivor och lägg det i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
    3. Skär champinjonerna i skivor. Smält resten av matfettet och fräs svampen i 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar.
    4. Lägg svampen i formen och smula över ädelosten. Blanda grädde, crème fraiche, persilja och sija. Häll alltsammans i formen.
    5. Ska du servera rätten som bjudmat kan du förbereda hit.
    6. Gratinera köttet i mitten av ugnen i 200 grader, ca 15-20 minuter.
    7. Serveringstips! Gratinerade potatismostoppar och lättkokta morots- eller zucchinistavar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben