Ädelostgratinerade kycklingfiléer med päron

Serverar: 4 portioner

Fick detta receptet av en arbetskamrat, helt fantastiskt gott och såsen blir väääldigt god

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 normalstora purjolökar
  • 5 dl grädde
  • 150 g gräddädelost
  • 1 msk cognac
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 2 stora fasta päron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingfiléerna och stek dom färdiga, lägg undan dom. Dela purjolökarna på längden och skölj noga, skär dom i 5 cm stora bitar. Koka upp saltat vatten och sjud purjon i ca 2 minuter, låt dom rinna av ordentligt.
    2. Smörj en ugnsfast form och lägg purjon som bädd i formen, ta kycklingfiléerna och lägg ovanpå purjon.
    3. Koka ihop grädde och riven ädelost, spara lite ost att strö över, häll i cognacen, buljongtärningen, koka ihop tills såsen känns lagom tjock.
    4. Smaka av med salt och peppar
    5. Skala och skär päronen i klyftor, stek dom hastigt i lite smör, dom ska få lite färg bara.
    6. Häll såsen över kycklingfiléerna och lägg över päronen i formen, toppa med den sparade gräddädelosten
    7. Sätt in formen i 225 grader tills ytan fått fin färg
    8. Jättegott med klyftpotatis och sallad till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben