Fick detta receptet av en arbetskamrat, helt fantastiskt gott och såsen blir väääldigt god
Ingredienser
4 kycklingfiléer
2 normalstora purjolökar
5 dl grädde
150 g gräddädelost
1 msk cognac
½ hönsbuljongtärning
2 stora fasta päron
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Krydda kycklingfiléerna och stek dom färdiga, lägg undan dom.
Dela purjolökarna på längden och skölj noga, skär dom i 5 cm stora bitar. Koka upp saltat vatten och sjud purjon i ca 2 minuter, låt dom rinna av ordentligt.
Smörj en ugnsfast form och lägg purjon som bädd i formen, ta kycklingfiléerna och lägg ovanpå purjon.
Koka ihop grädde och riven ädelost, spara lite ost att strö över, häll i cognacen, buljongtärningen, koka ihop tills såsen känns lagom tjock.
Smaka av med salt och peppar
Skala och skär päronen i klyftor, stek dom hastigt i lite smör, dom ska få lite färg bara.
Häll såsen över kycklingfiléerna och lägg över päronen i formen, toppa med den sparade gräddädelosten
Sätt in formen i 225 grader tills ytan fått fin färg