Paj kan serveras i det oändliga och uppskattas av de flesta. Här är en lite annorlunda variant med krämig ädelostfyllning och gröna druvor.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
½ krm salt
125 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
Fyllning
4 ägg
3 dl mjölk
10 gröna druvor
200 g ädelost
Svartpeppar
Garnering
Gröna druvor
Instruktioner
Börja med pajdegen: Hacka samman vetemjöl, salt, matfett och vatten, gärna i en matberedare. Arbeta snabbt samman allt till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt pajskalet stå kallt 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Gör fyllningen: Vispa samman ägg och mjölk. Halvera druvorna, kärna ur dem och tillsätt dem i äggblandningen. Smjula ner ädelosten i fyllningen. Krydda med svartpeppar.
Lägg en folieremsa runt kanten på pajen. Förgrädda skalet 10 minuter mitt i ugnen eller tills det fått fin färg.
Häll ostfyllningen i pajskalet. Grädda sedan pajen ca 35 minuter eller tills fyllningen stelnat.
Garnera pajen med halverade urkärnade druvor medan den är varm. Servera pajen något avsvalnad.