Ädeostpaj med druvor

Serverar: 6-8 portioner

Paj kan serveras i det oändliga och uppskattas av de flesta. Här är en lite annorlunda variant med krämig ädelostfyllning och gröna druvor.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ krm salt
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 - 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 10 gröna druvor
  • 200 g ädelost
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • Gröna druvor
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen: Hacka samman vetemjöl, salt, matfett och vatten, gärna i en matberedare. Arbeta snabbt samman allt till en smidig deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt pajskalet stå kallt 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Gör fyllningen: Vispa samman ägg och mjölk. Halvera druvorna, kärna ur dem och tillsätt dem i äggblandningen. Smjula ner ädelosten i fyllningen. Krydda med svartpeppar.
    4. Lägg en folieremsa runt kanten på pajen. Förgrädda skalet 10 minuter mitt i ugnen eller tills det fått fin färg.
    5. Häll ostfyllningen i pajskalet. Grädda sedan pajen ca 35 minuter eller tills fyllningen stelnat.
    6. Garnera pajen med halverade urkärnade druvor medan den är varm. Servera pajen något avsvalnad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben