Ägg i röd curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

485 kcal per portion

Ingredienser

  • 200 g finhackad gul lök
  • 3 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk curry, gärna thailändsk
  • 300 g squash i tärningar
  • 200 g champinjoner i halvor
  • 70 g selleri i fina bitar
  • 8 dl krossade tomater
  • 3 msk mango chutney
  • 0.5 st buljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • 4 st kokta ägg
  • 2 dl ris
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 st banan i skivor
  • 150 g gurka i tärningar
  • 2 st tomater i tärningar
  • Instruktioner

    1. Fräs all lök i olja i en stekgryta.
    2. Tillsätt curryn som får fräsa med i någon minut.
    3. Tillsätt squash, champinjoner, blekselleri, tomater, mango chutney och buljongtärning.
    4. Låt koka i 15 minuter.
    5. Salta och peppra.
    6. Servera med ägg, ris, yoghurt, banan, gurka och tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk mat
    Som Margareta nämner finns det många anledningar att äta vegetarisk...

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben