Ägg- och kaviarmousse

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 dag 30 minuter

En rätt för buffébordet eller som förrätt.

Ingredienser

  • Mousse
  • 6 hårdkokta ägg
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 liten burk anjovisfiléer, ca 50 g
  • 150 g smör
  • 100 g röd stenbitsrom
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Garnering
  • 100-200 g rensade räkor (300-600 g med skal)
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    Skala äggen och mosa dem genom sikt eller i mixer tillsammans med ca 2 dl av grädden och anjovisfiléerna. Smält smöret och låt det svalna. Blanda det med resten av grädden och rör ner blandningen i äggmoset. Tillsätt stenbitsrom och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Häll massan i en avlång form klädd med fuktat smörpapper. Täck och låt formen stå kallt i ca 1 dygn. Stjälp upp moussen på fat. Garnera fatet runt moussen med dill och räkor. Lägg citronklyftor på moussen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben