Ägg- och räkpaj

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

God räkpaj som mina barn älskar!

Ingredienser

  • Fyllning
  • 400 gram skalade räkor
  • 4 kokta hackade ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 2 msk chillisås
  • Pajskal
  • 2 dl mjöl
  • 200 gram smör
  • 2 msk vatten
  • (1 ägg)
  • Instruktioner

    1. Förbered pajskalet, 2 dl mjöl, 200 gram smör hackas ihop, tillsätt 2 msk vatten och du vill 1 ägg. Låt sedan pajdegen vila i kylen ca 1 timme.
    2. Klä en ugnsfast form med pajdegen. Förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
    3. Under tiden blandas fyllningen, salt behövs inte eftersom att osten är tillräckligt salt.
    4. Fyll pajskalet, och grädda i 225 grader i 30 minuter.
    5. Servera med grönsallad och bröd

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (2)

    fialia75 10 augusti 2009

    räkpaj

    nilha 4 oktober 2009

    Mycket gott och enkelt. Mannen saknade nåt med lite tuggmotstånd och vi funderar på jordnötter till nästa gång. Detta blir det fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben