Denna blir godare ju längre den får stå ,om man nu kan låta bli att smaka .
Ingredienser
10 äggulor
4 hg florsocker
3dl mjölk
2dl vispgrädde
1 vaniljstång
37 cl renat brännvin
Instruktioner
Koka mjölk och vaniljstång och låt det kallna.
Vispa äggulorna och florsocker.
Rör i den kalla mjölken + vispgrädden
Rör långsamt och försiktigt i spriten.
Obs! Båda vätskorna skall vara lika kalla
I min kokbok heter denna "Farmors likör" därför att hon brukade göra den. (Inte den farmor som jag har på fotot utan farmor nr 2 ;-) Kul att du hittat några recept hos mig, hoppas du blir nöjd med dem också.
Hälsn Mellanbellan även jag kattägare.
I min kokbok heter denna "Farmors likör" därför att hon brukade göra den. (Inte den farmor som jag har på fotot utan farmor nr 2 ;-) Kul att du hittat några recept hos mig, hoppas du blir nöjd med dem också. Hälsn Mellanbellan även jag kattägare.