Ägglikör

Serverar: 1 portioner

Denna blir godare ju längre den får stå ,om man nu kan låta bli att smaka .

Ingredienser

  • 10 äggulor
  • 4 hg florsocker
  • 3dl mjölk
  • 2dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 37 cl renat brännvin
  • Instruktioner

    1. Koka mjölk och vaniljstång och låt det kallna. Vispa äggulorna och florsocker. Rör i den kalla mjölken + vispgrädden Rör långsamt och försiktigt i spriten. Obs! Båda vätskorna skall vara lika kalla
    2. Låt likören stå några veckor. Häll upp o njut.

    Liknande recept

    1 h 40 min
    15-20

    Kommentarer (1)

    Mellanbellan 26 maj 2008

    I min kokbok heter denna "Farmors likör" därför att hon brukade göra den. (Inte den farmor som jag har på fotot utan farmor nr 2 ;-) Kul att du hittat några recept hos mig, hoppas du blir nöjd med dem också. Hälsn Mellanbellan även jag kattägare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben