Ägglikör

Underbart god likör. Man kan även utesluta alkoholen. Den är lika god som alkoholfri.

Ingredienser

  • 1 liter mjölk
  • 750 g strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 20 äggulor
  • 0,5 liter okryddat brännvin
  • Instruktioner

    Koka upp mjölken med strösockret och låt koka några minuter. Låt blandningen kallna och tillsätt vaniljen. Slå upp i en skål. Låt kallna över natten. Tillsätt äggulor under kraftig vispning. Sila i silduk. (Först i nät och sedan i duk.) Häll i brännvin. Tappa upp i rena glasflaskor, eller andra lämpliga kärl. Klart. Likören blir bättre efter några dagars lagring.

    Liknande recept

    1 h 40 min
    15-20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben