Äggmuffins med rökt lax, färskost och lök

Serverar: 4-6 portioner

Dessa äggmuffins är försvinnande goda. De passar lika bra kalla som varma, vilket gör dem perfekta att ta med till jobbet eller på utflykt. Är väldigt fina att servera som förrätt också.

Ingredienser

  • 200 g rökt lax
  • Några salladslökar eller ca 10 cm purjolök
  • 200 g färskost med örter/vitlök
  • 2 ägg
  • 1 dl keso
  • ½ dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Klä muffinsformar med den rökta laxen. Hacka löken och lägg i lite i varje form. Klicka i en rejäl klick färskost i varje form.
    3. Blanda samman ägg, keso, grädde och hälften av osten, salt och peppar efter smak, ca 1 krm. Tänk på att både laxen och färskosten är salta.
    4. Fördela smeten i formarna och toppa med resten av osten. Grädda i ca 15 minuter, tills osten fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben