Äggnudlar med wokade grönsaker och sojamarinerad biff

Serverar: 4 portioner

Fördela nudlarna i djupa tallrikar med grönsakerna och lägg strimlad biff ovanpå. Ät och njut!

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g äggnudlar
  • Olja eller smör till stekning
  • ½ huvud salladskål
  • ½ chilifrukt
  • 2 små morötter
  • 2 msk olja
  • 2 msk teriyakisås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Krydda 4 skivor utskuren biff med salt och peppar.
    2. Häll ½ dl japansk soja i en djup tallrik. Pressa ner vitlöksklyftan. Vänd biffen flera gången i marinaden. Låt marinera i 10-15 minuter.
    3. Koka äggnudlarna enl anvisningarna på paketet. Sila av vattnet och håll varmt. Stek köttet i en het lätt oljad stekpanna i ca 3 minuter på varje sida.
    4. Stek eller woka grovstrimlad salladskål, finhackad chilifrukt samt fint skivade morötter med 2 msk olja i ca 2 minuter. Smaksätt med teriyakisås, salt och peppar.
    5. Fördela nudlarna i djupa tallrikar med grönsakerna. Skär strimlor av biffen och lägg ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben