Mycket god fiskrätt, lätt att göra & inte så dyr.
Inspiration från både polska & svenska köket.
Ingredienser
4-6 sejfiléer
4 ägg
Mjöl
Citronpeppar
Salt
Dill
Såsen
1 sats vanlig bechamel
1 tub (eller en färsk) pepparrot)
1 fiskbuljobgtärning
Dill
Instruktioner
Vispa äggen fluffiga med kryddorna, smaka av. Vispa sedan i mjöl så det blir tjockt, något tjockare än pannkakssmet. Doppa fisken i smeten & stek på medelvärme ca 5-7 minuter på varje sida eller tills den är typ gyllenbrun. Lägg sedan fisken på ett bleck eller ugnsplåt i ugnen ca 20-25 minuter i 125 grader (varmluft) KLART!!
Såsen:
Gör en vit grundsås (bechamel)
Smula i 1 fiskbuljongtärning, dill & pepparrot efter smak. KLART!!
Serveras med kokt potatis eller potatismos, beroende på vad man e sugen på!!