Äggpanerad sej med pepparrotssås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god fiskrätt, lätt att göra & inte så dyr. Inspiration från både polska & svenska köket.

Ingredienser

  • 4-6 sejfiléer
  • 4 ägg
  • Mjöl
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Dill
  • Såsen
  • 1 sats vanlig bechamel
  • 1 tub (eller en färsk) pepparrot)
  • 1 fiskbuljobgtärning
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen fluffiga med kryddorna, smaka av. Vispa sedan i mjöl så det blir tjockt, något tjockare än pannkakssmet. Doppa fisken i smeten & stek på medelvärme ca 5-7 minuter på varje sida eller tills den är typ gyllenbrun. Lägg sedan fisken på ett bleck eller ugnsplåt i ugnen ca 20-25 minuter i 125 grader (varmluft) KLART!!
    2. Såsen:
    3. Gör en vit grundsås (bechamel) Smula i 1 fiskbuljongtärning, dill & pepparrot efter smak. KLART!!
    4. Serveras med kokt potatis eller potatismos, beroende på vad man e sugen på!!
    5. Smaklig måltid, eller smacznego!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben