Äggröra med färska örter

Serverar: 4 portioner

Precis lagom som en enkel kvällsrätt eller som en läcker och snabblagad överraskning till den sena söndagsfrukosten.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 knippa basilika
  • ½ knippa färsk körvel
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk vatten
  • 2 msk riven parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kajennpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g hela tomater på burk
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Tomatsås: Skär löken i tärningar. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken. Pressa ner vitlöken.
    2. Tillsätt tomaterna med spad och tryck sönder dem med en gaffel. Rör ner honung. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar. Låt sjuda utan lock på svag värme i 15 minuter. Ta grytan från värmen.
    3. Skölj och torka basilikan och körveln, nyp av bladen och strimla dem fint.
    4. Vispa sönder äggen med en ballongvisp i en skål. Blanda ner crème fraiche, vatten och 1 msk av parmesanosten. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar.
    5. Smält matfettet i en stekpanna. Häll äggblandningen i pannan och låt den stelna på svag värme. Dra en träspade genom äggröran. Tillsätt 2 msk av örterna. Lägg upp på tallrikar. Strö över resten av örterna och osten. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben