Äggstanning med gräddstuvade champinjoner

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Den här läckra äggstanningen med de stuvade champinjonerna hör våren till. Krämig och god.

Ingredienser

  • Äggstanning
  • 5 dl mjölk
  • 6 ägg
  • ½ tsk salt
  • Smör
  • Gräddstuvade champinjoner
  • 1 l färska champinjoner
  • Smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader Äggstanning: Koka upp mjölken och låt den svalna. Detta för att slippa en blåsig äggstanning. Vispa äggen lätt och blanda sedan ner mjölken och saltet. Häll allt i en smord form som ställs i vattenbad och gräddas ca 40 minuter eller tills äggstanningen stannat.
    2. Gräddstuvade champinjoner: Skiva de ansade champinjonerna och fräs dem i smöret. Strö över mjölet och späd med grädden. Låt stuvningen småkoka så att den blir krämig. Smaka av med salt och peppar.
    3. Avnjutes till en knaprig, blandad sallad eller bara som den är, serverad med knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammamus 26 april 2011

    gjorde min egna svampstuvning men använde mig av ditt recept på stanningen.. den blev mycket uppskattad av både oss och alla våra gäster tack för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben