Äggtoddy är förmodligen påskens enklaste dessert. Dessutom kan du smaksätta den på många olika sätt, så att alla kan få sin favorit.
Ingredienser
4 äggulor
4 msk socker
Instruktioner
- Vispa äggulor med socker tills toddyn blir pösig, luftig och nästan vit. Servera i vackra glas eller i udda kaffekoppar i olika former, mönster och kulörer.
- Lyxtoddy:
Blanda 2 delar äggtoddy från grundreceptet, med 1 del vispad grädde.
- Choklad:
Riven mörk choklad med hög kakaohalt gör äggtoddyn lite mer vuxen. Med riven ljus choklad eller O´boy blir den barnsligt god.
- Apelsinzest:
Skölj en apelsin och skala det yttersta skalet tunt (zest). Strimla och rör ner en del av skalet i toddyn med några droppar saft från frukten. Toppa med resterande zest.
- Färska bär:
En topping av bär blir friskt och gott. Prova med hallon, blåbär eller björnbär. Toppa gärna med en klick vispgrädde.
- Muskotnöt:
Färdigriven muskot är en klassisk äggtoddykrydda. En knivsudd eller två ger toddyn en karaktäristisk, kulinarisk elegans. En äggtoddy för finkännaren.
- Flagad, rostad mandel:
Den rostade mandeln bryter mot äggtoddyns lena, milda sötma, både i smak och konsistens. Flaga och rosta själv i stekpannan eller köp den färdig.
- Rostad kokos:
Rosta kokosflingor snabbt i en stekpanna på hög värme. Strö den över äggtoddyn (grundreceptet).
- Konjak eller rom:
Den som håller på traditionen spetsar sin äggtoddy med ett stänk av konjak eller lite mörk rom. Till den senare blir det även gott med några krossade myntablad.
- Godis – non stop:
Små och stora barn älskar att få sin äggtoddy med knaprigt karamellgodis. Non stop blir härligt färglatt och salta karameller som hackas till strössel blir farligt gott.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Exotiska desserter
Får vi föreslå ett par fräscha, svalkande och uppiggande desserter? Id...