Äggtoddy med apelsin

Serverar: 6 portioner

Retromodern fluffig goding. För en mer vuxnare smak kan man tillsätta en skvätt mörk rom.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • ½ vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 knivsudd riven muskotnöt
  • Finrivet skal från ½ apelsin
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker till en ljus och fluffig smet med elvisp. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna en kastrull. Lägg ner stången och häll på mjölk, grädde och muskot. Ta kastrullen från värmen precis innan det börjar koka.
    2. Häll försiktigt den varma gräddmjölken i äggsmeten under omrörning. Tillsätt apelsinskalet och lyft upp vaniljstången. Häll upp i glas och servera direkt, som välkomstdrink eller "dessert".

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Exotiska desserter
    Får vi föreslå ett par fräscha, svalkande och uppiggande desserter? Id...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben