Retromodern fluffig goding.
För en mer vuxnare smak kan man tillsätta en skvätt mörk rom.
Ingredienser
4 äggulor
3/4 dl socker
½ vaniljstång
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 knivsudd riven muskotnöt
Finrivet skal från ½ apelsin
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker till en ljus och fluffig smet med elvisp. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna en kastrull. Lägg ner stången och häll på mjölk, grädde och muskot. Ta kastrullen från värmen precis innan det börjar koka.
- Häll försiktigt den varma gräddmjölken i äggsmeten under omrörning. Tillsätt apelsinskalet och lyft upp vaniljstången. Häll upp i glas och servera direkt, som välkomstdrink eller "dessert".
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Exotiska desserter
Får vi föreslå ett par fräscha, svalkande och uppiggande desserter? Id...