Serverar: 4 portioner
Krydda det skurna älgköttet med fajitas-kryddan och låt det dra i 1/2–1 tim. Bönsås: Hetta oljan i en kastrull och låt löken, vitlöken och paprikan fräsa till dess det är mjukt. Rör i salt, peppar, socker, oregano, lagerblad, bönor, vatten och buljongtärning. Koka på svag värme utan lock i 20–30 min. Guacamole: Dela avokadorna och ta bort kärnorna. Skala och lägg i en bunke, mosa med en gaffel. Tillsätt salladslök, vitlök, olja, gräddfil och limejuice. Rör ihop och smaka av med salt, peppar och ev mer limejuice. Stek det kryddade köttet tillsammans med lök och paprika. Pressa lite limejuice över just före servering. Värm tortillabrödet och häll upp chunky salsa och ost i olika skålar.Plocka av tillbehören och fyll tortillabrödet. Även kokt ris kan serveras till.