Älg Fajitas

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g älgkött i 1/2 cm tjocka och 3 cm långa strimlor
  • 1 påse fajitas spice mix
  • 2 gula lökar skurna i skivor
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad grön paprika
  • 1 lime
  • tortillas
  • 2 dl riven ost, t ex grevé
  • 1 burk chunky salsa
  • 2 dl gräddfil
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 2 finhackade salladslökar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk gräddfil
  • 2 tsk limejuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • Bönsås
  • 2 tsk olja
  • 1 liten hackad gul lök
  • 4 msk riven vitlök
  • 1/2 hackad grön paprika
  • 1 tsk salt
  • 1/2 kryddmått svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • lite oregano
  • 1 lagerblad
  • 1 burk svarta bönor
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Instruktioner

    Krydda det skurna älgköttet med fajitas-kryddan och låt det dra i 1/2–1 tim. Bönsås: Hetta oljan i en kastrull och låt löken, vitlöken och paprikan fräsa till dess det är mjukt. Rör i salt, peppar, socker, oregano, lagerblad, bönor, vatten och buljongtärning. Koka på svag värme utan lock i 20–30 min. Guacamole: Dela avokadorna och ta bort kärnorna. Skala och lägg i en bunke, mosa med en gaffel. Tillsätt salladslök, vitlök, olja, gräddfil och limejuice. Rör ihop och smaka av med salt, peppar och ev mer limejuice. Stek det kryddade köttet tillsammans med lök och paprika. Pressa lite limejuice över just före servering. Värm tortillabrödet och häll upp chunky salsa och ost i olika skålar.Plocka av tillbehören och fyll tortillabrödet. Även kokt ris kan serveras till.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6
    5
    2 h 15 min
    4-5
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben