Älg med ädelost och svamp

Älggrytan med ädelost och svamp tar sin tid att laga, men den är värd att på!

Ingredienser

  • 500 g älg- eller nötkött
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 dl köttbuljong
  • ½ msk vinäger
  • ½ tsk timjan
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl kallt vatten
  • 200 g färsk svamp
  • 2 msk smör
  • 75 g ädelost
  • 75 g cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i grytbitar. Bryn det i smör o omgångar. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Häll över buljong. Tillsätt vinäger, timjan och gelé.
    2. Sjud grytan i ca 45min eller tills köttet är mört. Skala och tärna lök och morot grovt. Bryn det och lägg ner det i grytan efter halva tiden.
    3. Blanda samman mjöl och vatten. Rör det i grytan och sjud ytterligare 5 min.
    4. Stek svampen i smör och rör ner den i grytan. Smaka av med kryddor.
    5. Smula ädelosten, dela tomaterna och strö det över grytan.
    6. Servera med ugnsstekta potatisklyftor och svartvinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben