Älgbiffar med kapris- och senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegott

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 2ägg
  • ströbröd efter bevhov
  • lök
  • salt
  • vitpeppar
  • viltkrydda
  • Kapris- och senapssåsen
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • en skvätt kinesisk soja
  • 1 msk socker
  • 1/2 msk salt
  • kapris, rikligt
  • 1 msk fransk senap
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop färsen med ägg, ströbröd, lök och kryddorna till en fast formbar smet. Tillsätt gärna grädde.. Forma lagom stora biffar med handflatan och stek dem i smör på medelstark värme.
    2. Sås Häll grädde, senap och soja i en stekpanna som ni stekt biffarna i. Tillsätt kapris och kryddor. Låt sjuda i 5-10 minuter. Koka potatis och grönsaker. Stek löken och tillsätt lingon.
    3. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben