Älgfärsbiffar

Serverar: 4-5 portioner

För oss som har älg i frysen...

Ingredienser

  • 400 g älgfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Blanda ägg med älg och fläskfärsen samt mjölkblandningen. Krydda med salt och peppar. Blanda färsen väl.
    2. Forma färsen till 10-12 biffar. Stek dem i smöret ett par minuter på varje sida.
    3. Servera med kokt potatis, kantarellsås och ugnsrostade grönsaker.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (3)

    jimboz 28 mars 2009

    Äntligen ett Recept utan överdrifter....Denna blir det ikväll med svamp och mandelpotatis. Självklart blir det gräddsås och lingon till...Tackar :)

    jimboz 28 mars 2009

    Ojoj ! i Skrivande stund så har jag gjort dessa biffar och dom blev fantastiskt goda. Jag la till en halv riven lök så bli inte arg men det lyfte upp dom ett snäpp.. Så här enkelt skall det vara och inte en massa dyra lull lull ingridienser......

    Lennart_58 2 september 2009

    Åhh så gott, behövde inte lägga till eller dra ifrån något från ditt grundrecept, 5P o tack så mycket för receptet, mycket njutbart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben