Älgfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Min dotters favorit.

Ingredienser

  • 300 g älgfärs
  • 100 g fläskfärs
  • Eller 400 g blandfärs
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 msk timjan
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 hackad rödlök
  • 3-5 dl vispgrädde
  • Rårörda lingon
  • Saltgurka
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och vätskan låt svälla, Blanda ner köttfärsen, dijonsenap, rödlöken, timjan, salt och peppar. Gör biffar och stek dom. Ta biffarna ur pannan lägg på ett fat. Häll av fettet, lägg i 2 msk rårörda lingon i stekpannan och häll i vispgrädden. koka ihop en stund. Lägg tillbaka biffarna i grädden koka upp så biffarna blir varma.
    2. Servera med hasselbackspotatis, rårörda lingon och saltgurka

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben