Älgfärsbiffar i senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott!!!

Ingredienser

  • 600 g älg- eller nötfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1½ krm peppar
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • 1 kg palsternacka
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1½ - 2 dl matlagningsgrädde
  • Till servering
  • 4 dl crème fraiche senap-vitt vin-schalottenlök
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Blanda sedan samman med färsen och ägget till en slät smet. Salta och peppra.
    2. Skala palsternackorna och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med buljongtärning i. Häll av vattnet och mixa palsternackorna till en puré. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Forma färsen till avlånga biffar och stek i smör i en stekpanna på medelvärme.
    3. Värm crème fraichen.
    4. Servera biffarna med palsternackspuré, den varma såsen och gärna svart vinbärsgelé.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    Libra 10 oktober 2008

    Är det här receptet som var på mjölkpaketen ???

    Kickan-62 10 oktober 2008

    Jo det är det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben