Älgfärsbiffar med svampfärskost

Serverar: 4 portioner

Får man inte tag på älgfärs går det att använda nötfärs.

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 500 g älg- eller nötfärs
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm krossad svartpeppar
  • 5 krossade enbär
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • Fyllning
  • 200 g svamp, gärna ostronskivling, shitake, champinjoner (blandat)
  • ½ gul lök
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g färskost, t ex philadelphia
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk, låt stå och svälla ca 10 minuter. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ströbröd, lök, ägg och färs. Tillsätt persilja och kryddor.
    2. Hacka svamp och lök till fyllningen. Fräs hacket i en liten klick smör tills all vätska kokat in, salta och peppra. Låt svalna något, blanda med färskosten.
    3. Forma färsen till 4 bullar. Gör en urgröpning i mitten på varje och fördela ostblandningen i groparna. Nyp ihop biffarna och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i 200 graders varm ugn ca 30 minuter eller i stekpanna. Servera med potatismos och lingonsylt.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben