Älgfärsbiffar med Västerbottenost

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Underbart gott

Ingredienser

  • 5 hg älgfärs
  • 1,5 dl riven Västerbottenost (eller Parmesan)
  • 0,5 msk fond (kalv eller viltfond)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1-2 ägg
  • 1 dl vichyvatten eller annat bubbelvatten går bra
  • Smör för stekning
  • Skivad svamp av någon sort
  • Riven ost
  • Grädde
  • Fond
  • Instruktioner

    Blanda allt till stora biffar och stek. Smörj en ungsform och lägg svamp i botten. Därefter biffarna ovanpå. Strö över riven ost. Blanda grädde och fond och häll över försiktigt. Gratinera i 10-15 min, 225 grader.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (6)

    Kicki8 15 november 2008

    Detta var mycket gott. Tack för receptet.

    Makedonka 18 november 2008

    Mmmm.väldigt gott!

    Sollan2 10 april 2011

    Riktigt smarriga biffar, en höjdare!!

    vian 15 oktober 2011

    Smaksensation. Tack för toppenrecept =D

    stationen 5 november 2011

    Supergott!! Jag modifierade såsen lite och använde en blandning av grädde, fond och creme fraiche konjak/kantarell, för att få ytterligare piff på det hela. Tack för ett kanonrecept!

    barrtall 14 augusti 2014

    Mycket goda, saftiga :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben