Denna älgryta blev jag bjuden på hos min mans moster och den smakar suveränt gott tillsammans med tex pressad potatis....mmmm!!!
Ingredienser
1 kg älgstek el. fransyska i bitar ca 1 ½ kg
Margarin till stekning
2 dl svartvinbärssaft
2 dl vatten
1 st purjolök
10 st enbär
1 tsk timjan
2 klyftor skivad vitlök
1 dl soya
Salt
Peppar
Hela champinjoner på burk ca 184 g
2-3 dl grädde
Instruktioner
- Stek grytbitarna. Lägg över i en gryta. Häll i alla ingredienser.
- Låt koka tills köttet är mört 1 ½ timme cirka. Plocka upp enbären och red av såsen.
- Servera med ris eller pressad potatis och grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Relaterade Artiklar
Syrah - druva med gamla anor
Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...
Ja du, detta var verkligt gott, ett litet tips som inte påverkar dina 5p, strunta i potatisen o koka quinoa i stället, passar perfekt till denna gryta. Lennart.
Jättegod gryta. Kommer flera gånger på bordet. Jag bytte dock bort potatisen mot jasminris.
Mycke god! Nästan ännu bättre dagen efter!!
Glömde köpa hem enbär.Men grytan blev helt underbar ändå!En klar femma ifrån oss!
Kanongod!!!! Helt klart en fempoängare :)