Älggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott

Ingredienser

  • 400 g renskuret älgkött i 2-3 cm stora tärningar
  • 1/2 msk smör + 1 msk olja
  • 2 morötter i slantar
  • 12 smålökar, hela
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 dl rödvin
  • 2 dl (älg)buljong
  • 2 lagerblad
  • 10 enbär, krossade
  • 1/2 tsk svartpeppar, grovkrossad
  • 1 kvist färsk timjan
  • ca 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Välj fint kött som till exempel bitar från steken eller putskött från stekbiten. Bryn köttet i smör och olja. Lägg över i en kastrull.
    2. Fräs därefter morötter och smålök i olja i pannan och lägg tillsammans med köttet. Vispa ur pannan med vinet (då får det inte finnas något vidbränt i pannan som ger bränd smak på rätten) och häll över i grytan.
    3. Tillsätt buljong, lagerblad, enbär, peppar och timjan. Smaka av med salt. Sjud grytan tills kött och morötter är klara, cirka 20 minuter.
    4. Servera med skalkokt mandelpotatis

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mangematkungen 26 november 2013

    Riktigt gott :) detta kommer jag bjuda mina vänner på.

    Relaterade Artiklar

    Syrah - druva med gamla anor
    Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben