Älggryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

En god och matig gryta som går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

  • Ca 500 g grytbitar av älg
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 stora purjolökar
  • 3 gröna paprikor
  • 3 röda paprikor
  • Stekmargarin
  • Sockerkulör (eller vilken soja du föredrar)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 1 cm tjocka strimlor. Fräs köttet i stekmargarin i en stor tjockbottnad gryta tills dess att köttet är brynt.
    2. Häll grädden i grytan och häll i lite sockerkulör tills grädden fått en en fin brun färg. Låt köttet puttra i grädden i ca 1,5 timme på ganska låg värme tills det blir riktigt mört.
    3. Medan köttet puttrar skär du purjolöken och paprikan i 0,5 cm tjocka skivor, paprikan kan du sedan dela i mindre bitar om du vill.
    4. När köttet har puttrat i ca 1,5 timme vänder du i paprikan och purjolöken, du kan eventuellt fylla på med lite mer grädde eller mjölk om du vill ha mer sås. Höj värmen lite och rör om då och då.
    5. Medan grytan puttrar kan du koka ris eller potatis att ha till.
    6. Efter ca 1/2 timme är grönsakerna mjuka och grytan är färdig.
    7. Servera gärna med en god grönsallad och mjukt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Syrah - druva med gamla anor
    Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben