Älggryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En köttgryta med lingonsmak. Går att byta ut älgköttet mot nötkött. Otroligt god och enkel att göra.

Ingredienser

  • 500 g benfritt älgkött tex fransyska eller grytbitar (Går att byta ut mot nötkött)
  • 2 - 2 ½ dl vatten
  • 1 Köttbuljongtärning (avsedd för 5 dl)
  • 1 ½ msk kinesisk soja
  • 8 svartpepparkorn
  • 3/4 tsk mejram
  • 2-3 morötter (250-300g)
  • ½ dl lingonsylt
  • 2 gula lökar
  • 1 ½ msk vetemjöl + 2 ½ msk vatten
  • ca1 dl Grädde
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor ca 1 1/2 x 3 cm. Koka upp vatten, buljongtärning, soja, pepparkorn och mejram i en gryta. Skala morötterna och skär dom i ganska tjocka skivor. Blanda ner kött, morötter och lingonsylt i grytan. Låt allt koka under lock på svag värme tills köttet blivit mört ca 35-45 min. Skala löken, skär den i klyftor och lägg i. Fortsätt koka 5-10 min. Blanda mjöl och vatten. Rör ner det och grädde och låt det koka under omrörning ca3 min. Smaksätt med lite salt. Garnera med lite lingonsylt och persilja.
    2. Servera med kokt potatis, ättiksgurka och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Syrah - druva med gamla anor
    Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben