En köttgryta med lingonsmak. Går att byta ut älgköttet mot nötkött.
Otroligt god och enkel att göra.
Ingredienser
500 g benfritt älgkött tex fransyska eller grytbitar (Går att byta ut mot nötkött)
2 - 2 ½ dl vatten
1 Köttbuljongtärning (avsedd för 5 dl)
1 ½ msk kinesisk soja
8 svartpepparkorn
3/4 tsk mejram
2-3 morötter (250-300g)
½ dl lingonsylt
2 gula lökar
1 ½ msk vetemjöl + 2 ½ msk vatten
ca1 dl Grädde
Instruktioner
- Skär köttet i strimlor ca 1 1/2 x 3 cm.
Koka upp vatten, buljongtärning, soja, pepparkorn och mejram i en gryta.
Skala morötterna och skär dom i ganska tjocka skivor.
Blanda ner kött, morötter och lingonsylt i grytan.
Låt allt koka under lock på svag värme tills köttet blivit mört ca 35-45 min.
Skala löken, skär den i klyftor och lägg i. Fortsätt koka 5-10 min.
Blanda mjöl och vatten. Rör ner det och grädde och låt det koka under omrörning ca3 min. Smaksätt med lite salt.
Garnera med lite lingonsylt och persilja.
- Servera med kokt potatis, ättiksgurka och sallad
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Syrah - druva med gamla anor
Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...