Älggryta med lingon

Serverar: 4 portioner

Mycket god gryta som är ännu godare dagen efter.

Ingredienser

  • Ca 600 gr grytbitar av älg
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 200 gr förvällda kantareller
  • 1stor gul lök i klyftor
  • 1 stor morot i tärningar
  • 1 palsternacka i tärningar
  • 3 dl rödvin
  • 1 buljongtärning
  • 10 enbär
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl lingon
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn kötttärningarna i hälften av smöret. Salta och peppra och lägg över i en gryta. Fräs ur pannan med 1dl vatten och häll skyn över köttet.
    2. Stek svampen och löken i resten av smöret. Lägg över i grytan och fräs ur pannan med vatten.
    3. Lägg i löken och rotfrukterna, slå på rödvinet, smula i buljongtärningen och enbären.
    4. Låt allt puttra tills köttet känns alldeles mört. Rör till sist i creme fraichen och lingonen.
    5. Smaka av med salt och peppar om så behövs. Strö på persiljan och servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    renta 10 november 2009

    Gjorde denna UNDERBARA äggryta till Farsdag. Den blev succé. Var suveränt gott. Tack tack för receptet. // Renta =o)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben