Den här grytan blev jag bjuden av kompis som självklart hade fällt det stackars djuret själv.
Färgen på grytan är inte särskilt aptitlig men smaken dessto bättre. Dessutom med en intressant brytning i form av lingonen.
Ingredienser
600 g älgkött
2 msk smör
Salt
Peppar
2 dl vatten
200 g kantareller
1 stor gul lök i klyftor
1 stor morot i tärningar
1 palsternacka i tärningar
3 dl rödvin
1 buljongtärning
10 enbär
1 dl créme fraiche
1 dl lingon
1/2 dl hackad persilja
Instruktioner
Skär köttet i tärningar o bryn det i hälften av smöret.
Salta och peppra.
Fräs ur panna med i vattnet o häll skyn över köttet
Stek svamp o lök i resten av smöret och lägg över i grytan
Lägg i rotfrukterna o slå över vinet. Smula i buljongtärningen o enbären.
Låt puttra tills köttet känns mört.
Rör sist i Creme Fraichen o lingonen.
Strö över persiljan