Älggryta med lingon

Serverar: 5-7 portioner

Den här grytan blev jag bjuden av kompis som självklart hade fällt det stackars djuret själv. Färgen på grytan är inte särskilt aptitlig men smaken dessto bättre. Dessutom med en intressant brytning i form av lingonen.

Ingredienser

  • 600 g älgkött
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl vatten
  • 200 g kantareller
  • 1 stor gul lök i klyftor
  • 1 stor morot i tärningar
  • 1 palsternacka i tärningar
  • 3 dl rödvin
  • 1 buljongtärning
  • 10 enbär
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl lingon
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar o bryn det i hälften av smöret.
    2. Salta och peppra. Fräs ur panna med i vattnet o häll skyn över köttet Stek svamp o lök i resten av smöret och lägg över i grytan
    3. Lägg i rotfrukterna o slå över vinet. Smula i buljongtärningen o enbären. Låt puttra tills köttet känns mört. Rör sist i Creme Fraichen o lingonen. Strö över persiljan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben