Älgmoussaka LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

En lite annorlunda moussaka med goda, mustiga smaker.

Ingredienser

  • 1 stor aubergine
  • 400 g älgfärs
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 2 dl brännvinsost
  • 3 dl grädde
  • 1 ägg
  • Kinesisk soya
  • 1 msk viltfond
  • Olivolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär aubergine i centimetertjocka skivor. Stek dem gyllene i olivolja och lägg på en tallrik. Hacka lök och vitlök fint och bryn i olivolja, lägg det sedan i en gryta. Bryn köttfärs och blanda i grytan tillsammans med löken och krossade tomater. Smaka av med salt och svartpeppar. Riv osten. Varva kött, aubergine och ost i lager i en gratängform.
    2. Blanda grädden med soyan och viltfonden och häll i gratängformen. Toppa med ett lager ost. Grädda i ugnen i ca 45 minuter.
    3. Servera med en sallad på gröna blad och eventuellt fetaost.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben