Älgskav med trattkantareller och rönnbär

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Älgskav går att byta ut med renskav eller annat kött. Riktig höstmat som blir bäst på eget kött och hemplockad svamp.

Ingredienser

  • 500 g skav
  • 3-4 dl trattkantareller
  • 1 gul lök
  • Smör till stekning
  • 2 msk mjöl
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 stor morot
  • 1 svampbuljongtärning
  • 8 enbär
  • 2 msk rönnbärsgelé (går att byta ut mot svartvinbärsgelé el dyl)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs kött och lök i lite matfett till det fått fin färg. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs svampen tills den "knäpper" i smör. Blanda ner kött och lök, strö över mjölet, rör om och späd med grädde och eventuellt lite vatten om det blir för tjockt.
    2. Skiva moroten tunt och lägg i grytan. Lägg i buljongtärning och krossade enbär, rör runt och låt puttra i ca 15 min. Klicka i gelén och rör ut den. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med kokt, pressad potatis, potatismos eller råris och rårörda lingon eller rönnbärsgele.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben