Älgstek med smak av whisky

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Mycket gott tyckte gästerna.

Ingredienser

  • 1 kg älgstek
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk timjan
  • ½ dl whisky
  • ½ dl vatten
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader
    2. Hacka den färska timjan och blanda med salt och peppar. Rulla steken i kryddblandningen. Stek snabbt runt om, sätt över steken i en ugnsfast form, koka ur stekpannan med vatten och whisky. Sätt i termometern och stek längst ner i ugnen tills köttet är ca 72 grader.
    3. Ta ut, låt vila medans du gör såsen. Sila spadet och koka upp, tillsätt 1 dl grädde och avred med maizenaredning för bruna såser.
    4. Servera med potatisgratäng och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben