Äppel och kokospaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Festlig paj täckt av en god kokossmet.

Ingredienser

  • 3 medelstora äpplen
  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 1/4 tsk malen ingefära
  • 1 1/2 dl het mjölk
  • Instruktioner

    Ugn 200-225c Blanda ingridienserna till degen i matberedare. Skala,kärna ur och skiva äpplena. Fördela dem över pajdegen. FYLLNING: Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt kokos,ingefära och het mjölk. Bred fyllningen över äpplena. Gredda pajen ca 30min. tills den fått vacker färg och fyllningen har stelnat. Servera pajen avsvalnad men inte kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben