Äppel och mandelpaj

Serverar: 12 portioner

Bittermandel är en härlig smaksättare i den här äppelpajen.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk socker
  • Fyllning
  • 6 äpplen
  • 3/4 dl socker
  • ½ dl vatten
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 5 bittermandlar
  • florsocker
  • Instruktioner

    Arbeta ihop smör, vetemjöl, ägg och socker till en pajdag. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant 28 cm i diameter. Sätt ugnen på 200 grader skala och skiva äpplena. Koka äppelskivor, socker och vatten i en kastrull tills äpplena är mjuka. Blanda mandelmassa, smör socker,ägg och fint rivna bittermandlar till en smet. Bred ut äpplena i pajskalet och fortsätt med mandelmassesmeten.Grädda ca 25 minuter. Pudra över florsocker och servera med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben