Äppelfröjd med saffran

Serverar: 10 portioner

Den är såå god! Den är såå gul!

Ingredienser

  • Kaka
  • 200 g rumsvarmt smör el. margarin
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mellangrädde
  • 1/2 tsk saffran (kan bytas ut mot kanel/kardemumma)
  • 2 äpplen
  • 1 dl lingon
  • Garnering
  • florsocker
  • Servering
  • Vispad grädde smaksatt med lite saffran
  • Instruktioner

    Ugnstemp: 175 grader. 1.Rör fettet med sockret poröst.Tillsätt äggen ett och ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver 2. Rör ner mjölblandningen, grädden och saffranet (grädden och saffranet ska blandas innan) i äggsmeten. Blanda till en slät smet. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diam. Häll smeten i formen. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner dem i smeten och strö över lingonen. 3. Grääda kakan mitt i ugnen ca 50 min. Känn efter med en sticka att kakan är färdiggräddad. Ta ut kakan när den är klar. Pudra över florsockret innan serveringen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben