Äppelkokta belugalinser med mynta, ingefära och bakade gula tomater

Serverar: 4 portioner

Det här kanske inte är den allra vackraste rätten men strunt i det, för smaken kommer att slå omkull dig! Rör inte för mycket när tomaterna ligger i linskoket, då får du inte uppleva de ljuvligt ljumma tomaterna spricka i munnen!

Ingredienser

  • 2 äpplen, t ex Ingrid Marie
  • 3 dl belugalinser
  • 3 dl äppeljuice
  • 2 dl vatten
  • ½ dl japansk soja
  • ½ msk farinsocker
  • Ugnsbakade gula tomater
  • 1 ask gula körsbärstomater, 250-300 g
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 1 kruka hackad färsk mynta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 finhackad schalottenlök
  • Surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 220 grader.
    2. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Koka först linserna mjuka tillsammans med äpplena i äppeljuice, vatten, soja och farinsocker. Låt sedan linserna och lagen koka ner så att lagen "limmar" fast på linserna. Vänd ner hackad mynta, riven färsk ingefära och finhackad lök.
    3. Lägg tomaterna på en plåt, ringla över olivoljan, salta och peppra. Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg även dem på plåten. Baka i ugnen i ca 10 minuter.
    4. Lägg upp linserna på en tallrik. Toppa med tomaterna och några myntablad och servera med ett surdegsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben