Äppelpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Min favorit av alla pajer

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g syrliga äpplen
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör och mjöl tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop degen och låt vila i kylskåp. Hacka och skala äpplena, skär dem i klyftor.
    2. Arbeta ut degen i formen. Spara lite deg till ett galler som ska ligga ovanpå pajen. Använd en pajform som är 22-25 cm i diameter.
    3. Grädda i 225 C i 30 minuter.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben